ÜRO koguneb seoses islamistide rünnakutega seksuaalvähemustele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO peasekretär Ban Ki-Moon
ÜRO peasekretär Ban Ki-Moon Foto: SCANPIX

ÜRO Julgeolekunõukogu koguneb sel kuul arutama sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) rünnakuid seksuaalvähemustele, teatas eile USA saadik maailmaorganisatsiooni juures Samantha Power.

Tegemist on esimese korraga, mil Julgeolekunõukogu koguneb seksuaalvähemuste õigustega seoses.

«Mitteametlik kohtumine 24. augustil keskendub Islamiriigile ja selle süsteemsetele rünnakutele seksuaalvähemuste esindajate vastu islamistide kontrollitavadel aladel,» ütles Power.

«See saab olema ajalooline kohtumine. Esimene Julgeolekunõukogu kogunemine seksuaalvähemuste õiguste asjus,» lisas Power ajakirjanikele.

Pühasõdalaste metsikused ja viha seksuaalvähemuste vastu on üldteada ning nad kuulutavad seda ka ise, kuid tegelikkuses pole keegi selle suunitlusega julmuste osas niiöelda arvet pidanud ja ülevaade puudub. Avalikkuse ette on jõudnud vaid üksikud juhtumid.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas eelmisel kuul, kuidas islamistid viskasid kaks homoseksuaalset meest Palmyras ühe katuselt alla ja loopisid seejärel kividega surnuks. IS postitas detsembris ise internetti samasisulisi fotosid, milledel kujutati homoseksuaalide allaheitmist katuselt. Süürias loobiti novembris islamistide poolt kividega surnuks kaks meest, keda süüdistati omasooiharuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles