Paraguays sünnitas 11-aastane vägistatud tüdruk lapse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asuncióni Punase Risti haigla
Asuncióni Punase Risti haigla Foto: SCANPIX

Lõuna-Ameerika riigis Paraguays sünnitas vägistamise tagajärjel rasestunud 11-aastane tüdruk lapse, kuna seadus keelab abordi.

Paraguays on katoliku kirikul suur mõju ning abort on kiriku silmis patt ja uue elu hävitamine, edastab AFP.

Paraguays on abort lubatud vaid siis, kui ema elu on ohus. Võimud leidsid, et kasuisa, 42-aastase Gilberto Benitez Zarate poolt vägistatud tüdrukul ei olnud rasedusest tingitud komplikatsioone ja ta saab lapse lõpuni kanda.

Väikest kasvu ja kõhn tüdruk rasestus kui oli kümneaastane.

Paraguay meedia teatel tõi teismeline lapse ilmale eile pealinnas Asunciónis asuvas Punase Risti haiglas keisrilõike abil. Lapse sünnikaal oli 3,5 kilogrammi.

Arstide kinnitusel jäid nii verinoor ema kui ka ta tütar ellu.

Inimõigusorganisatsioon Amnesty International teatel on selle juhtumi puhul tegemist räigete inimõiguste rikkumistega. Vägistatud lapsele abordi mittevõimaldamise mõistsid hukka mitmete riikide arstid ja ÜRO.

Ka Paraguyas on neid, kes tüdrukut toetasid ja talle abordivõimalust nõudsid.

Abordikeelu kõige mõjuvõimsam toetaja on katoliku kirik, mille esindajatel on selles riigis suur sõnaõigus.

Lapse vägistanud kasuisa anti kohtu alla ning kohus tema üle kestab. Kui kohus mehe süüdi mõistab, ootab teda ees kuni 15 aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles