Duda: NATO kohtleb Poolat puhvertsoonina, riiki peaks rajama baasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrzej Duda.
Andrzej Duda. Foto: AP/Scanpix

Poola president Andrzej Duda ütles eile, et NATO kohtleb Poolat puhvertsoonina, tema sõnul peaks allianss rajama riiki alalised sõjaväebaasid.

Nädala eest ametisse vannutatud Duda ütles esimeses usutluses presidendina rahvusvahelisele meediale, et NATO on ebaõnnestumas väljakuulutatud poliitikate rakendamisel ning ei ole kohandanud oma strateegiat idapiiril Venemaa imperialistliku tegevuse järel Ukrainas ja Gruusias.

Poola riigipea ütles ajalehe Financial Times Kesk-Euroopa korrespondendile Henry Foy'le, et NATO ei paista märkavat, et Poola on liikunud Ida-Euroopast Läände.

Poola ja teiste Kesk- ja Ida-Euroopa riikide käsitlemisel alliansi idapiirina on loomulik ja loogiline rajada neisse riikidesse sõjaväebaase, lausus Duda.

Samuti kritiseeris Poola president Euroopa Liidu kliimapoliitikat. Tema hinnangul võtab EL endale liiga suuri kohustusi, mis võivad dramaatiliselt vähendada bloki konkurentsivõimet.

Duda sõnul ei tohiks EL söe kasutamisest loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles