Mauritaania terrorirühmitus ähvardas Prantsusmaad rünnata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Qaeda Põhja-Aafrika haru AQIMi liider Abu Musab Abdul Wadud
Al-Qaeda Põhja-Aafrika haru AQIMi liider Abu Musab Abdul Wadud Foto: SCANPIX

Al-Qaeda terrorirühmitusega seotud äärmusrühmitus Mauritaanias kasutas kohtuskäiku selleks, et Prantsusmaad terrorirünnakuga ähvardada.

«Tahan siin neile lubada, et Prantsusmaad ja (president Nicolas) Sarkozyd ootavad mustad ööd,» sõnas Ansarou Allah rühmituse juht Khadim Ould Semman, vahendab AFP.

Ould Semman on üks 19 mehest, keda kahtlustatakse 2008. aastal toimunud politseiniku mõrvas.

Ansarou Allah on seotud Al-Qaeda Põhja-Aafrika haru AQIMiga.

Prokurörid taotlevad Ould Semmanile surmanuhtlust.

«Olen mudžahiid (moslemi võitleja – toim.). Olen veetnud oma elu sellel missioonil ja palun kohtul määrata mulle surmanuhtlus ja lõigata mind väikesteks tükkideks. See suurendab mu autasu hauataguses elus,» on Ould Semman varem meediale Al-Qaeda t-särki kandes teatanud.

Advokaatide sõnul pole prokuröridel piisavalt tõendeid meeste süüdimõistmiseks ning neid peetakse alusetult kinni.

AQIM röövis Nigeris septembris viis prantslast, ühe Madagaskari ja ühe Togo elaniku. Arvatakse, et neid hoitakse pantvangis Kirde-Mali mägisel kõrbealal.

30 prantsuse sõdurit võtsid osa Mauritaania armee juulikuises rünnakus Al-Qaedale Malis, lootuses leida prantslasest pantvang Michel Germaneau, kes hukati kaks päeva hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles