Leedu konsulaat sai viisa taotluseks kahtlase Vene passi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene pass.
Vene pass. Foto: SCANPIX

Leedu välisministeerium teatas eile suhtlusvõrgustiku Twitter kaudu, et nende konsulaat sai ühe «maagilise» Vene passi. Dokumendis oli sünnikohaks märgitud Ukraina territoriaalkoosseisu kuuluv Odessa oblast, ent riigiks Venemaa.

Passikoopiast on näha, et isikut tõendava dokumendi väljaandmise aeg on 15. veebruar 2011.

See on juba teine sarnane juhus, millega Leedu konsulaadi töötajad on pidanud silmitsema.

Eelmine nädal keeldus Leedu andmast viisat Vene kodanikule, kelle passis oli sünnikohaks märgitud Krimmi Vabariik, Venemaa. Pass oli välja antud 2013. aasta detsembris, enne Ukrainale kuuluva poolsaare annekteerimist. 

«See on arvatavasti järjekordne viga, kuigi see on imelik, et sel kõigel on pistmist Ukrainaga ja tundlike piirkondadega nagu Krimm ja Odessa. Üpris imelik olukord,» kommenteeris eile Leedu välisminister Linas Linkevičius BNS-ile.

«Seda saab nimetada veaks, aga see on imelik, et need (juhtumid - toim) on kõik seotud ühe riigiga, mille suunas teostatakse aggressiooni. Need kokkusattumused ütlevad kõik. Ma ei taha rohkem teha tõlgendusi,» märkis minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles