Islamiriigi juht vägistas vangistatud humanitaarabitöötajat korduvalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi vangistatud USA humanitaarabitöötaja Kayla Mueller
Islamiriigi vangistatud USA humanitaarabitöötaja Kayla Mueller Foto: SCANPIX

Sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) juht Abu Bakr al-Baghdadi piinas ja vägistas korduvalt vangistatud 26-aastast humanitaarabitöötajat Kayla Muellerit, teatas reedel USA telekanal ABC News.

Valge Maja pole esialgu informatsiooni kommenteerinud.

Ameeriklanna oli islamistide käes pantvangis ja tapeti veebruarikuus.

Telekanal vahendas neiu vanemate sõnu, kellele USA terrorismivastase võitluse ametnikud olevat möönnud, et Baghdadi vägistas nende tütart.

«Meile öeldi, et Kaylat piinati, et ta oli Baghdadi isiklik omand. Meile ütles seda juunis valitsus,» kinnitasid telekanalile Carl ja Marsha Mueller.

Ametnike sõnul viis Baghdadi isiklikult Muelleri Islamiriigi teise juhtivliikme Abu Sayyafi koju. Baghdadi käis seal regulaarselt oma leitnandiga kohtumas ja vägistas naist.

Muelleri kuritarvitamise kohta saadi infot kahelt teismeliselt jeziidi tüdrukult, keda hoiti samuti seksiorjadena pantvangis ja kes leiti Sayyafi kodust ühe USA korraldatud rünnaku käigus. Informatsiooni kinnitas ka Abu Sayyafi naine.

Mueller rööviti 2013. aastal Süürias asuvas Aleppo linnas, kui ta lahkus parajasti haiglast.

Ühendriikide võimuesindajate sõnul on Muelleri surmaga seotud asjaolud endiselt ebaselged, kuid USA süüdistab tema tapmises pühasõdalasi.

«Ükskõik kui palju aega selleks ka ei kulu, USA leiab terroristid, kes vastutavad Kayla vangistuse ja surma eest, ja toob nad kohtu ette,» on öelnud president Barack Obama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles