Vene ja Iraani välisminister arutavad tuumalepet ja olukorda Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov võtab esmaspäeval Moskvas vastu oma Iraani kolleegi Mohammad Javad Zarigi, et arutada Teherani ja maailma juhtriikide vahel sõlmitud tuumalepet ning relvakonflikti Süürias.

«Visiit leiab aset Venemaa ja Iraani üha aktiivsemaks muutuva dialoogi kontekstis, mis peegeldab kõrget vastastikust mõistmist Moskva ja Teherani vahel,» ütles Vene välisministeerium laupäeval avalduses.

Venemaa aitas kaasa Iraani tuumaprogrammi piirava leppe sõlmimisele.

Moskva on alustanud ka uut diplomaatilist jõupingutust, leidmaks lahendust Süürias neli aastat kestnud relvakonfliktile, mis on nõudnud juba umbes 240 000 inimese elu.

Sel nädalal pidas Moskvas Lavroviga kõnelusi Saudi Araabia välisminister ning Venemaad väisasid ka Süüria opositsiooni esindajad.

Venemaa soovib suuremat koostööd võitluses sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik vastu, mis on haaranud enda kontrolli alla suuri territooriumeid Iraagis ja Süürias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles