Indoneesia lennuk 54 inimesega pardal kukkus alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud lennuki planeeritud teekond.
Kadunud lennuki planeeritud teekond. Foto: maps.google.com

Indoneesias Papuas jäi kadunuks lennuk 54 inimesega pardal. Saareelanikud ütlevad, et nägid lennuki allakukkumist, vahendab Reuters. Lennuki õnnetuspaiga leidmist kinnitas transpordiministeerium.

Papua saare külaelanike sõnul nägid nad, kuidas lennuk alla kukkus. Indoneesia transpordiministeeriumi esindaja kinnitas õnnetuspaiga leidmist, mis asub Oktabe piirkonnas.

Ametivõimude sõnul oli kahe turbopropelleriga ATR 42-300 pardal 44 täiskasvanut ja viis last. Lisaks reisijatele oli lennukis veel viis meeskonnaliiget.

Võimude sõnul minnakse võimalikule õnnetuspaigale esmaspäeva hommikul.

Arvatavale õnnetuspaigale minnakse esmaspäeval
Lennuki otsimine lükati halva ilma ja pimeda tõttu algselt edasi homme hommikusse. Papua provintsi aeg on Eestist kuus tundi ees. Võimude sõnul minnakse õnnetuspaigale esmaspäeva hommikul.

Mägine ja metsadega kaetud Oksibili piirkond on hõredalt asustatud ja väga raskesti ligipääsetav. «Oksibil on mägine piirkond, kus ilm võib olla äärmiselt ettearvamatu. Seal võib ootamatult tekkida udu või tõusta tuul,» märkis Trigana Airi ametnik.

Kadus enne maandumist
Lennujuhtimiskeskus kaotas ühenduse Trigana Airi reisilennukiga täna kell 14.55 kohaliku aja järgi, mil lennuk liikus üle Indoneesia idapoolseima provintsi Papua. Lend oli teel provintsi pealinnast Jayapurast Oksibili.

Kümme minutit enne plaanitud maandumist palus lennuki meeskond lennujuhtimiskeskuselt luba maandumiseks, ent lennukit ei saabunudki, ütles Trigana Airi ametnik Beni Sumaryanto AFP-le.

Viimane suurem lennuõnnetus juhtus Indoneesias detsembris, mil kukkus alla AirAsia lennuk 162 inimesega pardal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles