Saksa rahandusminister kiitis Kreeka abipaketti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkal ja riigi rahandusminister Wolfgang Schäuble arutelul Kreeka abipaketi üle.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkal ja riigi rahandusminister Wolfgang Schäuble arutelul Kreeka abipaketi üle. Foto: SCANPIX

Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble kiitis pühapäeval toonimuutust kõnelustel Kreekaga kolmanda abipaketi üle, manitsedes et Euroopa jälgib Ateena reformide kulgu tähelepanelikult.

Eurotsooni rahandusministrid kiitsid reede õhtul heaks Kreeka kolmanda abipaketi suurusega 86 miljardit eurot. Varem samal päeval oli sellele heakskiidu andnud Kreeka parlament.

Abipakett vajab mitme eurotsooni liikmesriigi parlamendi heakskiitu. Saksa parlament hääletab selle üle kolmapäeval.

«Kreekas mõistetakse tõeliselt vaevarikaste kõneluste järel, et riik ei pääse tegelikest ja kaugeleulatuvatest reformidest,» ütles Schäuble ajalehele Bild am Sonntag.

Ta nimetas abipaketi kokkulepet vastutustundlikuks, lisades et see on kooskõlas kohustustega, mille osapooled endale eurotsooni juulikuisel tippkohtumisel võtsid.

Eurotsooni riigid jälgivad edaspidi tähelepanelikult Kreekas toimuvat, tagamaks et Ateena viiks «reformid abi eest» kokkulepe täpselt ellu, lausus Saksa rahandusjuht.

Schäuble'i asetäitja Jens Spahn ütles ajalehele Welt am Sonntag, et ootab nüüd kõnelusi Kreeka võlaleevenduse üle, mida nõuab Rahvusvahelise Valuutafond (IMF). Spahni sõnul on võimalik Kreekale võlaleevendust pakkuda ilma võla kustutamiseta.

Ateena peab tegema 20. juuliks Euroopa Keskpangale 3,4 miljardi euro suuruse laenu tagasimakse.

Kreeka on saanud alates 2010. aastast Euroopa Komisjonilt, IMF-ilt ja Euroopa Keskpangalt karmide kokkuhoiumeetmete eest 240 miljardi euro väärtuses kaks abipaketti. Juulis andsid võlausaldajad Kreekale seitsme miljardi euro suuruse nn sildlaenu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles