Steinmeier: SPD esitab valimistel Merkelile tugeva vastaskandidaadi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier
Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier Foto: SCANPIX

Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier ütles pühapäeval, et sotsiaaldemokraadid (SPD) esitavad 2017. aasta valimistel kantsler Angela Merkelile tõsiseltvõetava vastaskandidaadi.

2009. aasta parlamendivalimistel kristlike demokraatide (CDU) liidrile Merkelile suurelt alla jäänud Steinmeier sõnas, et SPD esitab järgmistel valimistel CDU-le väljakutse, hoolimata konservatiivide suurest edumaast arvamusküsitlustes.

«SPD läheb valimisvõitlusesse oma kandidaadiga,» ütles välisminister ajalehele Bild am Sonntag. «Saja viiekümne aastase ajalooga erakond ei anna alla veel enne valimiskampaania algust.»

Steinmeieri märkused on vastuseks parteisisesele debatile selle üle, kas sotsidel on üldse mõtet populaarse Merkeliga konkureerida.

SPD on alates 2013. aasta sügisest väiksem osapool niinimetatud suures koalitsioonis CDUga.

Kaks suurparteid jagasid valitsusvastutust ka aastatel 2005-2009.

Merkel ei ole veel öelnud, kas kavatseb kahe aasta pärast neljandat ametiaega taotleda, ent kristlikel demokraatidel on arvamusküsitlustes sotsiaaldemokraatide ees ligi 20-protsendine edumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles