Reisibürood hoiatasid kliente Türgis Alanyas tekkinud ohuolukorra eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi kuurortlinn Alanya
Türgi kuurortlinn Alanya Foto: Wikipedia.org

Türklaste ja kurdide kokkupõrked on jõudnud kuurortlinna Alanyasse ning selle tõttu andsid mitmed  turismibürood turistidele linnas liikumise hoiatuse, edastab Yle.

Türgi meedia andmetel ründasid Türgi rahvuslased kurdide Kurdimeelse Rahvademokraatliku Partei (HDP) kohalikku kontorit.

Pealtnägijate kinnitusel sai kokkupõrkes, milles kasutati kive ja süütepudeleid, vigastada kümmekond inimest. Politsei rahustas märulit pisargaasi abil ning sündmuskohal oli vaja parameedikute abi.

Anonüümseks jääda soovinud norraka sõnul on ta Türgis elanud viis aastat ning varem ei olnud ta midagi sellist kogenud.

Alanyas puhkusel oleva rootslanna Jennifer Ljungstedti teatel kasutas politsei nii palju pisargaasi, et välja ei saanud minna ning kõik aknad ja uksed tuli pikalt kinni hoida. Naise sõnul oli tänaval näha veriseid ja vigastatud inimesi.

Mitu reisifirmat saatis oma klientidele sõnumid, milles turistidel paluti Alanya kesklinna mässupiirkonnast eemale hoida.

Soome, Rootsi ja Norra välisministeerium edastasid teate, milles hoiatatakse Türgi ja Süüria piirilähedastel aladel liikumise eest, kuid ka türklaste ja kurdide kokkupõrgete eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles