Boko Harami juht lükkas oma surmateate ümber

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boko Haram juht Abubakar Shekau selle aasta märtsis avaldatud videol.
Boko Haram juht Abubakar Shekau selle aasta märtsis avaldatud videol. Foto: SCANPIX

Peamiselt Nigeerias tegutseva terroriühenduse Boko Haram juht Abubakar Shekau teatas audiosõnumi vahendusel, et teda pole ei tapetud ega rühmituse juhi kohalt tõugatud. Tšaadi peaminister oli varem väitnud, et Shekau on välja vahetatud rahuläbirääkimisväljavaadetele rohkem avatud isikuga.

Sotsiaalmeedias avaldatud kaheksaminutiline audioteade lõpetas pika vaikuse, mis oli alanud märtsis, mil Shekau viimati sõna võttis ja teatas, et ühendus liitub sunniitliku äärmusorganisatsiooniga Islamiriik (IS).

«Üle kogu maailma ja uskmatute seas levivad tõesti teated, et ma olen surnud või haige ja võimetu ning olen kaotanud piirkonna asjade üle mõjuvõimu,» teatas Shekau. «Tuleb aru saada, et see ei vasta tõele. See on tõepoolest vale. Kui see vastaks tõele, ei kuuleks mu häält, kuid räägin ju praegu,» lisas ta.

Boko Haram veab Nigeeria riigiga vaenukaigast juba kuuendat aastat ja on viimaste kuude jooksul hakanud Kameruni, Tšaadi ja Nigeriga piirnevaid alasid ründama. Nigeeria on kolme naabri ja Beniniga asunud äärmusrühmitust 8700-mehelise väega maha suruma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles