Ühes Türgi linnas on pagulaste arv ületanud kohalike oma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürlased Türgis.
Süürlased Türgis. Foto: Sait Serkan Gurbuz/AP/Scanpix

Kümnes Türgi linnas on süüria pagulaste arv kasvanud sama suureks türklastest põhielanikkonnaga, ühes linnas on süürlasi juba rohkem kui türklasi, kirjutab ajaleht Hürriyet viitega anonüümsele ametnikule.

Linn, kus süürlasi juba algasukatest rohkem elab, on Kagu-Türgis Süüria piiri lähedal asuv Kilis. Seda linna nimetas ajakirjanikega kohtunud ametnik rahvastiku mõttes süüria linnaks. «Kohalikke on 108 000 ja pagulasi on 110 000,» iseloomustas ta.

Suhteliselt väike osa sõja eest Türki pagenud süürlastest elab 25 pagulaslaagris, mis on jaotatud kümne linna vahel. Enamus on läinud iseseisvalt suurematesse linnadesse elatist otsima.

Lisaks umbes 1,8-1,9 miljonile süürlasele on Türki pagenud ka umbes 225 000 iraaklast. Teisipidi liiguvad Türgist läbi aga paljude lääneriikide radikaalid, kes suunduvad Süüriasse islamistide poolele võitlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles