Rootsi politsei: Tsahkna jutt on väärtõlgendus

Juhan Mellik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei 2013 aasta maikuu rahutustes vastamisi maskis märatsejaga.
Rootsi politsei 2013 aasta maikuu rahutustes vastamisi maskis märatsejaga. Foto: Reuters/ScanPix

«Tegu on väärtõlgendusega, mis levinud nii meil kui välismaal,» kommenteerib Rootsi politsei pressiohvitser Stephan Ray reedeses Postimehes ilmunud väidet Margus Tsahkna arvamusloos, mille järgi on osad Rootsi linnaosad moslemitest sisserändajate süül nii ohtlikud, et ka mundrikandjail endil ei lubata sinna minna.

«See oli üks blogija, kes tõlgendas vääriti meie uurimistööd,» selgitab Ray, kuidas on jõudnud kuulujutud ka riigipiiridest väljapoole. Rootslase sõnul uuris politsei tõepoolest seda, millised linnaosad on kriminogeensemad ja probleemsemad. Sõelale jäi 55 piirkonda, kus vastavad näitajad olid keskmisest tunduvalt kõrgemad.

Tegelikult nõudvat need alad Ray sõnul vaid suuremat tähelepanu. «Aga loomulikult meie inimesed käivad seal,» kinnitab rootslane. 

IRL-i esimees Margus Tsahkna kirjutas reedeses Postimehes arvamusloo Eesti kultuuri säilimisest tänapäeva immigratsiooniprobleemide tingimustes, tuues näite Rootsist. «See, et Rootsi politseil ei ole lubatud teatud piirkondadesse enda julgeoleku pärast siseneda, annab põhjuse olla murelik. Jutud, et see kõik meid ei ohusta, ei ole tõsiseltvõetavad,» väitis poliitik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles