NATO hävitajad saatsid läinud nädalal viis korda Vene lennukeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada ja Portugali hävitajad
Kanada ja Portugali hävitajad Foto: SCANPIX

Baltimaade õhuturbemissioonis osalevad NATO hävitajad saadeti eelmisel nädalal viiel korral tuvastama Vene lennukeid, teatas Leedu kaitseministeerium esmaspäeval.

13. augustil saatsid NATO hävitajad Vene luurelennukit IL-20, mis lendas eelnevalt esitatud lennuplaanita ja välja lülitatud transponderiga, kuid oli lennujuhtimiskeskusega raadioühenduses.

14. augustil saatsid NATO hävitajad Läänemere kohal sama tüüpi IL-20 luurelennukit, mis ei olnud lennujuhtimiskeskusega ühenduses.

15. augustil saadeti NATO hävitajad vastu taktikalisele pommitajale Su-24 ja kolmele transpordilennukile An-26, mille lennuplaan oli esitatud ja transponderid sisse lülitatud ning mis olid lennujuhtimiskeskusega raadioühenduses.

Samuti saatsid NATO hävitajad sisse lülitamata transponderiga transpordilennukit An-26 ning transpordilennukit An-12, mis ei olnud esitanud lennuplaani, lendas sisse lülitatud transponderiga, kuid ei olnud juhtimiskeskusega ühenduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles