Putin: venelased ja ukrainlased on üks rahvas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin ütles esmaspäeval, et venelased ja ukrainlased on üks rahvas ning avaldas veendumust, et Ukraina tuleb oma probleemidega toime ja vabaneb välisest juhtimisest.

«Mina arvan üldiselt, et venelased ja ukrainlased on üks rahvas,» ütles Putin kohtumisel Krimmi rahvusvähemuste organisatsioonide esindajatega.

«Olen veendunud, et hoolimata kõigist praegustest raskustest, Ukraina olukord laheneb, Ukraina areneb positiivselt ning loobub häbistavast olukorrast, kus terve suur Euroopa riik on seatud välise juhtimise alla ning võõrriikide kodanikud on valitsuses ja oblastites juhtivatel kohtadel.»

Putin nimetas säärast olukorda Ukraina rahva jaoks alandavaks.

«Olen kindel, et Ukraina rahvas hindab säärast olukorda õigesti, ajab end jalule, areneb positiivselt ning rajab tuleviku koos Venemaaga,» ütles Vene riigipea.

Putin lisas, et ukrainlased on venelaste ja tatarlaste järel Venemaa suuruselt kolmas rahvus.

«Venemaal elab viis miljonit tatarlast ja kolm miljonit ukrainlast, arvestamata neid, kes elavad Venemaal ajutiselt ning on Ukraina kodanikud. Ka neid on meil umbes kolm miljonit, valdav osa väeteenistusealised mehed,» ütles president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles