Ukraina saatis Venemaale Putini Krimmi-visiidi tõttu protestinoodi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene presidenti Vladimir Putinit kujutav tänavagrafiti Krimmis
Vene presidenti Vladimir Putinit kujutav tänavagrafiti Krimmis Foto: SCANPIX

Ukraina välisministeerium saatis Venemaale president Vladimir Putini Kiievi loata Krimmi-visiidi tõttu protestinoodi, teatas välisametkond esmaspäeval oma veebilehel.

«Asjakohane protestinoot nõudmisega selgitada Vene presidendi Vladimir Putini, valitsusjuhi Dmitri Medvedevi ja teiste Venemaa ametnike sellist demonstratiivset lugupidamatust Ukraina seaduste ja rahvusvahelise õiguse suhtes ja et sellised visiidi lõpetataks on saadetud Vene välisministeeriumile,» seisab Ukraina välisametkonna teates.

Putin juhatas esmaspäeval Jaltas Vene riiginõukogu turismiteemalist istungit ja kohtus hiljem Krimmi rahvusvähemuste organisatsioonide esindajatega.

Ukraina president Petro Porošenko nimetas Putini visiiti väljakutseks «tsiviliseeritud maailmale».

Venemaa annekteeris Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare mullu märtsis. Sellele eelnes sõjaline operatsioon poolsaare okupeerimiseks ning sõjaväelaste valve all kiiruga korraldatud referendum. Kohalike venemeelsete võimude teatel toetas rahvas ülekaalukalt poolsaare liidendamist Venemaaga. Ukraina, lääs ja suur osa rahvusvahelisest kogukonnast Krimmi annekteerimist ei tunnusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles