Réunioni saarel lõpetatakse lennukiosade otsing

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlines lennuki Boeing 777 otsingutemeeskonna liige näitamas, kuhu otsinguala ulatub
Malaysia Airlines lennuki Boeing 777 otsingutemeeskonna liige näitamas, kuhu otsinguala ulatub Foto: SCANPIX

India ookeanis asuvalt Réunioni saarelt leiti juulis lennukitiiva osa, mis kuulub kadunuks jäänud Malaisia lennukile.

Augustikuised otsingud aga enam uusi asitõendeid lennukatastroofi kohta ei toonud ning  Réunioni saare võimude teatel lõpetatakse selle tõttu otsingud, edastab AFP.

Prantsuse eksperdid otsisid Malaysia Airlinesi kadunud lennuki Boeing 777 osi kümme päeva 10 000 ruutkilomeetri suuruselt alalt.  

Réunioni võimuesindaja Dominique Sorain teatas juba möödunud reedel, et otsingud lõpetatakse esmaspäeval kui nädalavahetusel lisa ei leita.

Esindaja lisas, et igaks juhuks anti otsimismeeskonnale käsk olla valmis uuesti otsinguid alustama.

Réunioni saarelt paljastus juuli lõpul umbes kahemeetrine lennukiosa, mis osutus tiivatükiks. Malaysia peaminister Najib Razak kinnitas lennukiosa kuulumist Boeing 777, mis kadus 2014. aasta märtsis 239 inimesega pardal.

Tiivaosa leidmine andis lootust, et lennu MH370 saladus lahendatakse lõpuks, kuid nii ei läinud.

Malaysia Airlinesi lend MH370 kadus 8. märtsil 2014 olles teel Malaisiast Kuala Lumpurist Hiinasse Pekingisse. Lennujuhtimiskeskusel oli pilootidega viimane kontakt, kui lennuk lendas Lõuna-Hiina mere kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles