Venemaal tehti ettepanek hakata ELi kodanikelt võtma sõrmejälgi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kodanikud taotlemas Schengeni viisat.
Vene kodanikud taotlemas Schengeni viisat. Foto: SCANPIX

Venemaa ametnikud tegid võimudele ettepaneku hakata tulevikus võtma Euroopa Liidu riikide kodanikelt Venemaale sissesõitmiseks sõrmejälgi.

Kui see ettepanek läbi läheb ja seaduslikult kehtestatakse, siis viisa saamise nõuetesse võidakse lisada sõrmejäljed, edastab mtv.fi.

Venemaa ametnike sõnul on see vastusamm sellele, et alates septembri keskpaigast peavad Venemaa kodanikud andma sõrmejäljed kui nad tahavad saada Schengeni viisat.

Venemaa turismiameti ettepanekule on Venemaal ka vastuseisjaid, kelle arvates kahandab see turistide arvu.

«Euroopa Liit kehtestas sõrmejälgedenõude, kuid Venemaa ei pea vastama samaga, sest see võib kahandada turistide arvu,» sõnas Venemaa turismiameti juht Oleg Safonov eile Moskvas toimunud julgeolekunõukogu nõupidamisel.

Safonovi sõnul takistaks sõrmejälgede nõudmine Venemaa viisa saamist, sest Venemaal on ELi riikides liiga vähe konsulaate.

Safonov seisis julgeolekunõukogu nõupidamisel sõrmejälgede võtmise nõude vastu rõhutades, et Venemaa majandus vajab välisturiste.

«Sanktsioonide ajal võib turism olla see pehme jõud, mis aitab meie majandust. Kui Venemaa ei kehtesta sõrmejälgede nõuet, siis ei sea riik välismaalastele takistusi, mis kaugemas perspektiivis vaadatuna võib väga kasulikuks osutuda,» nentis Safonov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles