Hispaania linn hakkab testima koerapabulate DNAd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kirde-Hispaania Tarragona linn kaalub plaani hakata kasutama DNA-analüüse selleks, et saada jälile koeraomanikele, kes hiilivad kõrvale oma lemmikute tagant koristamisest.

Plaani elluviimiseks looks linn koostöös kohaliku ülikooliga esmalt registreeritud koerte DNA-näidistel põhineva andmebaasi. Pärast seda oleks lihtne viia pargist leitud junn kokku kõigepealt koeraga ning seejärel tema peremehega, kellele teha trahv. «Kui politsei pole just õigel hetkel kõrval, siis on praegu väga raske saada teada, kes reegleid rikub,» rääkis linna avalike ruumide nõunik Ivana Martinez raadiole Cadena Ser.

Lisaks trahvile peaksid räpakad koeraomanikud maksma kinni ka proovivõtmise kulud. Martineze sõnul soovib linn, et andmebaas saaks käima pandud nii kiiresti kui võimalik, konkreetsetest kuupäevadest ta siiski ei rääkinud.

Ligi 135 000 elanikuga Tarragonas on linnavalitsuse andmeil rohkem kui 2800 arvele võetud koera. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles