Foto ja video: Valgevene president rassib kartulipõllul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Lukašenko kartulipõllul tööd murdmas.
Aleksandr Lukašenko kartulipõllul tööd murdmas. Foto: SCANPIX

Valgevene avalikkuse ette jõudis ootamatu pilt riigi autoritaarsete kalduvustega presidendist Aleksandr Lukašenkost: lühikestes ruudulistes pükstes riigipea kartulipõllul koos pojaga tööhoos. 

Foto on tehtud ühel põllul presidendiresidentsi lähistel Drozdõs, kus peale kartulite koristab Lukašenko koos oma poja Nikolaiga ka arbuuse. Riigimeedia andmeil oli presidendipere töö korralik: pooleteise tunni jooksul korjati 18-hektariliselt põllult 70 kotti kartuleid.

Plaanide järgi läheb kogu saak Valgevene orbude- ja hooldekodudele. Sotsiaalmeedias tekitas kummastust aga presidendi kummaline rõivastus ja eriti tema peakate, mis on kui ristsugutis kirurgi- ja kokamütsidest.

Euroopa viimaseks diktaatoriks tituleeritud mehe libakonto Twitteris suhtus uudisesse irooniliselt. Selle andmeil avas Lukašenko iga-aastase augustist septembrini kestva «kartulifestivali». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles