Kravtšuk soovib kontrollimatute Donbassi alade isoleerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Ukraina president Leonid Kravtšuk.
Endine Ukraina president Leonid Kravtšuk. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kiievi-vastaste relvaüksuste valduses olevad Donbassi alad tuleks ülejäänud Ukrainast täielikult isoleerida, ütles Ukraina endine president Leonid Kravtšuk teisipäeval avaldatud usutluses.

«Me peaksime territooriumi seniks ära lõikama, kuni suudame selle vabastada,» ütles ekspresident päevalehele Novoje Vremja.

Katkestada tuleb «majanduslikud, poliitilised ja muud suhted» isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariigi võimudega. «Sellel Ukrainale allumatul territooriumile elavad inimesed, kes soovivad uut elu – võetagu nad pjedestaalilt maha, nagu Kiievis Maidanil juhtus võimudega,» rääkis mees.

«Donbass on alati olnud probleem. On tõsi, et me oleme teinud palju vigu ega ole neid muresid süvitsi käsile võtnud. Aga minu hinnangul ihkab puuri pandud hunt alati metsa, ükskõik kui hästi teda ei toidaks.»

Kravtšuki sõnul tuleks Ukraina võimudele alluval alal läbi viia reformid ja valimised, «ehitada üles uus elu ja saada jagu korruptsioonist».

«Mitte ainult ukrainlased, vaid ka Lääs on meie tegevusetusest tüdinud. Kaua see enam kesta ei saa,» lisas ekspresident. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles