Ukraina rajas Donbassi kolm kaitseliini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donbassi vabatahtlike pataljoni võitlejad.
Donbassi vabatahtlike pataljoni võitlejad. Foto: AFP/SCANPIX

Kolm liini ühtekokku 268 kaitserajatisega on Donbassis pea sajaprotsendiliselt valmis, teatas Ukraina kaitseministeerium.

«Riigivõim on eraldanud kaitserajatisteks enam kui 850 miljonit grivnat (umbes 35 miljonit eurot) ja rakendanud parimaid kogemusi. Vabatahtlikud ja sõltumatud vaatlejad kontrollisid ehituse käiku ja esitasid riigi juhtkonnale erapooletut teavet,» ütles kaitseministri nõunik Ihor Melnõk ajakirjanikele kindlustuste valmisolekut näidates.

Ministri nõuniku sõnul rajati 600 kilomeetrit kaitseliine Ida-Ukrainas lühima võimaliku ajaga. «Ükski riik ei ole pärast Teist maailmasõda ehitanud nii tohutuid kaitserajatisi vähem kui poole aastaga. Ja seda tehti raske majandusolukorra ja vaenutegevuse kiuste,» lausus ta.

268 rajatisest 240 ehitasid piirkondlikud võimud ja 28 Ukraina relvajõud. Kindlustuste rajamisest võtsid osa umbes 20 regiooni ja 5000 ehitajat. Lisaks osalesid ehitustel peamiselt kohalikud elanikud, mis võimaldas neil teenida raskel ajal 250-300 grivnat (10-12 eurot) päevas.

Sõjaväe esindajate sõnul pidasid kindlustused testimisel vastu igat tüüpi kergerelvadele, granaadiheitjatele ja raskesuurtükkidele ja on tõestanud ennast ka lahingolukorras muu hulgas Marijnka all.

Ukraina kaitseministeeriumi sõnul kontrollivad esimest esimest liini riigi relvajõud, teist ja kolmandat rahvuskaardi üksused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles