Moldova peaminister eitas soovi Venemaale läheneda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova peaminister Valeriu Streleţ.
Moldova peaminister Valeriu Streleţ. Foto: Reuters/ScanPix

Moldova peaminister Valeriu Streleţ lükkas tagasi kriitika väidetava soovi kohta tihendada Lääne arvelt majandussidemeid Venemaaga, edastas Raadio Vaba Euroopa.

Streleţ sai 30. juulil Euroopa-meelse koalitsiooni eesotsas Moldova peaministriks.

Valitsusjuht ütles Raadio Vabadusele, et Moldova Lääne-orientatsiooni ei ole võimalik muuta ja tema valitsus kavatseb töötada suhete taastamise nimel lääneriikidega pärast eelmise aasta piinlikku korruptsiooniskandaali.

Meedia süüdistas läinud nädalal Streleţi lähenemiskatsetes Kremlile pärast telefonivestlust Vene peaministri Dmitri Medvedeviga ning talle esitatud küllakutset Chișinăusse.

Moldova peaministri sõnul julgustavad Lääne partnerid Chișinăud Moskvaga võimalusel normaalseid kaubandussuhteid omama. «Kinnitan teile, et meie Lääne partnerid on huvitatud normaalsetest kaubandus- ja majandussuhetest Moldova ja Venemaa vahel,» lausus Streleţ.

Venemaa on viimastel aastatel kehtestanud mitu impordikeelu Moldova veinidele, puu- ja juurviljadele, et väärata riigi otsust allkirjastada EL-iga assotsiatsioonilepe. Moldova allkirjastas leppe mullu juunis.

Viimastel kuudel on Venemaa hakanud piiranguid osaliselt tühistama. Moskva on leevendanud piiranguid eelkõige Moldova Gagauusia piirkonnale, mis pooldab Venemaaga lähedasi suhteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles