USA sõjavägi lubab naistel Navy SEAL-i pürgida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEALi üksuse liikmed väljaõppel.
SEALi üksuse liikmed väljaõppel. Foto: Michael W. Pendergrass/AP/Scanpix

USA merevägi kavatseb avada oma kuulsad eriüksused SEAL naistele, kui nad suudavad läbida nende üliraske väljaõppekursuse, kirjutab Defense News.

«Miks ei peaks kedagi, kes vastab neile standarditele vastu võetama? Ja vastus on: sellist põhjust pole,» ütles portaalile admiral Jon Greenert.

Eelnevalt olid relvajõud teatanud, et kaks ameeriklannat lõpetavad reedel esimeste naissõjaväelastena lahingujuhtimise kursuse eliitõppeasutuses Ranger School, mida on nimetatud üheks füüsiliselt ja vaimselt nõudlikumaks juhtimiskooliks, mida USA sõjaväel on pakkuda.

Eriüksused Navy SEAL on viinud läbi mitmed Ühendriikide ohtlikumad ja enim kõmu tekitanud operatsioonid, seal hulgas Al-Qaeda liidri Osama bin Ladeni tapmine 2011. aasta maikuus Pakistanis.

Navy SEAL-i pürgijate kuuekuine väljaõpe sisaldab kaheksa nädalat baaskursust, mis tipneb nõndanimetatud Põrgunädalaga, mille vältel kaks kolmandikku kandidaatidest välja kukub.

«Kurnatus ja magamatus sunnivad iga kandidaati esitama endale küsimusi oma põhiväärtuste, motivatsiooni, piiride ja kõige kohta, mis puust ta on tehtud ja mille eest seisab,» on öeldud veebiküljel NavySeals.com.

SEAL on akronüüm, mis peegeldab eriüksuse võimekusi (i.k SEa, Air, Land – meri, õhk, maa, toim).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles