Loode-Venemaal kasvab kiiresti asüülitaotlejate arv

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. aastal Venemaal poliitilist varjupaika saanud Briti ja Brasiilia kodanikud: vasakpoolne ajakirjanik Glenn Greenwald ning tema partner David Miranda, idanaabri juures juba varem kanda kinnitanud Edward Snowdeni kontakt.
2013. aastal Venemaal poliitilist varjupaika saanud Briti ja Brasiilia kodanikud: vasakpoolne ajakirjanik Glenn Greenwald ning tema partner David Miranda, idanaabri juures juba varem kanda kinnitanud Edward Snowdeni kontakt. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa loode föderaalringkonnas on ajutise asüüliloa saanud üle 33 000 väliskodaniku, ütles Vene migratsiooniameti Peterburi ja Leningradi osakonna juht Jelena Dunajeva.

«Väliskodanike arv, kes pöördusid loode föderaalringkonnas föderaalse migratsiooniameti poole pagulasstaatuse saamiseks, on drastiliselt kahanenud, kuid kasvanud on ajutist asüüli taotlevate väliskodanike arv. 2015. aasta esimesel poolel rahuldati 9000 inimese ajutise asüüli taotlus; neist 98 protsenti olid Ukraina kodanikelt,» sõnas Dunajeva.

2014. aasta esimesel poolel taotles ajutist asüüli ringkonnas 554 inimest.

«Augustis kahanes mõnevõrra Kagu-Ukrainast Venemaale tulnud inimeste arv, ehk kokku 1 050 000 inimest kui varem oli 1 080 000 . Nad käivad kodus [Ukrainas], näevad, et kõik on hävinenud ja tulevad tagasi [Venemaale],» rääkis ta.

Föderaalse migratsiooniameti sõnul on kokku Venemaal 2,6 miljonit Ukraina kodanikku, kellest 21 000 elab riiklikes majutuskeskustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles