Poola piirilt on tabatud rekordarv illegaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolas oli suur meediasündmus see, kui juuli alguses saabus nende riiki 150 süüria kristlast, kellele nad varjupaika andsid. Pildil tõlgib vaimulik ajakirjanikele kaht süürlannat.
Poolas oli suur meediasündmus see, kui juuli alguses saabus nende riiki 150 süüria kristlast, kellele nad varjupaika andsid. Pildil tõlgib vaimulik ajakirjanikele kaht süürlannat. Foto: AFP/SCANPIX

Poola piirivalve pidas tänavu esimesel poolaastal kinni rekordarvu illegaale: kui mullu samal perioodil üritas seadusevastaselt riiki siseneda 1961 inimest, siis tänavu oli neid 2865. Paljud kinnipeetuist soovisid liikuda Poolast edasi lääne poole.

Kogu möödunud aasta jooksul peeti kinni umbes 4300 illegaali, mis omakorda oli 800 inimese võrra suurem arv kui tunamullu.

Poola piirivalve pressiesindaja Agnieszka Goliasi sõnul on ilmnenud uus tendents, kus suurem hulk immigrantidest on pärit Lähis-Idast ja Aafrikast. Poolasse pidama jäämine nende eesmärk enamasti siiski pole.

«Kui illegaalsed immigrandid näiteks Ukrainast tulevad meie juurde eesmärgiga teenida raha, siis kaugemalt pärit välismaalaste jaoks oleme me transiitmaa, kust nad tahavad kaugemale läände minna,» rääkis Golias.

Poola võimud lubasid hiljuti, et võtavad ELi programmi raames vastu 2000 Süüria ja Eritrea pagulast, kes praegu elavad Kreeka, Itaalia ja Liibanoni pagulaslaagrites.

Et Poola on üks Euroopa kristlikumaid riike, on Varssavi võimud lubanud erilist kaitset just tagakiusamise eest pagevatele ristiusulistele. Juba möödunud kuuks olidki nad oma riiki varjule võtnud üle 150 ISISe tagakiusamise eest pagenud süürlase.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles