Halonen väljendas temast kirjutatud raamatu üle nördimust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarja Halonen
Tarja Halonen Foto: SCANPIX

Soome presidendist Tarja Halonenist kirjutatud verivärskes raamatus «Kuka Mitä Häh» (Kes Mida Häh) saab lugeda tema halbadest suhetest Koondpartei juhtidega ja värvikast keelekasutusest.

Humoristliku alatooniga raamatu autoriteks on Pekka Ervasti (Suomen Kuvalehti tegevjuht) ja Timo Haapala (MTV3 poliitika- ja majandustoimetuse juht). Raamatu ametlik tutvustus leiab aset täna õhtul, kuid Halonen on selle sisuga juba tuttav ja lükkab raamatus olevad väited tagasi, vahendas MTV3.

Raamatu järgi on Haloneni ja Kokoomuse (Koondpartei) juhtfiguuride suhted olnud viimastel aastatel pingelised.

Raamatus oleva väite järgi kriipsutas Halonen 2007. aastal ametikõrgendust ootavate reservväelaste nimekirjast maha Sauli Niinistö (Koondpartei), jättes parlamendi praeguse spiikri ilma majori auastmest.

Raamatust saab lugeda, kuidas kasutab Halonen kulisside taga oma võimu ja kuidas ta ärritub eriti Koondpartei poliitikute peale.

Halonen on üllitise sisu peale pahane. Intervjuus MTV3-le kinnitas ta, et läbisaamine Niinistöga on väga hea.

Presidendi sõnul on raamatu keelekasutus värvikam kui mõnes poliitilises sketšis. Riigipea kinnitas, et tema taolisi sõnu koosolekutel ei kasuta ja lisas, et tegelikult ei kasuta neid seal keegi.

Halonen mõistis raamatu hukka. «Teksti põhjal on selge, kes on selle taga. Tahaksin teada saada infoallika,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles