Istanbulis peeti Dolmabahçe palee rünnaku kaks kahtlusalust kinni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei täna Istanbulis kuulsa palee ees.
Politsei täna Istanbulis kuulsa palee ees. Foto: SCANPIX

Türgis Istanbulis turistide seas populaarse Dolmabahçe palee sissekäigu lähistel toimus tulistamine ning kinni peeti kaks kahtlusalust, teatasid täna kohalik meedia ja võimud.

«Terroriorganisatsiooni liikmed sooritasid rünnaku tulirelvade ja käsigranaatidega,» teatas Istanbuli linnavalitsus avalduses.

Politsei vahistas palee lähistel asuva Saksa saatkonna ligidalt kaks kahtlusalust, teatas varasemalt telekanal NTV ja uudisteagentuur Doğan.

Kinnipeetutelt konfiskeeriti kaks tulirelva, kaks käsigranaati ja suur hulk laskemoona. Kahtlusaluste sihtmärgiks olid palee juures auvalves olnud politseinikud, lisati Istanbuli linnavalitsuse avalduses, milles ei täpsustatud kahtlusaluste isikuid ega motiivi.

Rünnaku eest pole vastust võtnud veel keegi.

Üks sõdur sai kergeid vigastusi, teatas uudisteagentuur Anadolu julgeolekuallikatele tuginedes. Võimude sõnul ei saanud keegi vigastada.

Paleekompleksis asub ka peaministri kontor.

Esimesel jaanuaril paleele tehtud rünnaku eest võttis vastutuse marksistlik äärmusrühmitus Revolutsiooniline Rahvavabastusrinne (DHKP-C).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles