Politsei: Malmö saritulistaja tegutseb ilmselt üksinda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinikud
Rootsi politseinikud Foto: SCANPIX

Rootsi politseinikud püüavad senisest intensiivsemalt tabada riigi lõunaosas Malmös tegutsevat saritulistajat, kelle ohvrite arv ulatub 15ni.

Mees on rünnanud peamiselt immigrante. Üks tema ohvritest sai haavata ja suri, kuna kuul tabas teda pähe, vahendas YLE.

Malmö politsei esindajad rääkisid tänasel pressikonverentsil, et tulistamises kahtlustatakse ühte meest.

Uuringutes keskendutakse äärmuslastele, kuid kahtlustatavat otsitakse mujaltki. «Motiiviks võib olla ka midagi muud (kui rassistlik viha),» rääkis uurimisjuht Mats Lassen Aftonbladetile.

Tulistaja on kavandanud ettevõtmise nii, et ohver pole oma ründajat näinud. Politseinike väitel on uurijatel aga vähemalt üks arvatavat tulistajat näinud inimene.

Ametivõimud on rahustanud tulistaja tegevuse tõttu hirmunud inimesi. Samas anti soovitus vältida võimaluse korral pimedas liikumist.

Rootsi kriminalistika ekspertide sõnul meenutab tulistaja tegevus 1990ndatel hirmu külvanud Lasermehe ehk John Ausoniuse tegevust. Mees mõisteti eluks ajaks trellide taha immigrantide tulistamise pärast. Teda karistati ühe mõrva, kümne mõrvakatse ja lisaks ka pangaröövide tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles