Suurbritannia ja Prantsusmaa tugevdavad Eurotunneli valvet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Suurbritannia ja Prantsusmaa hakkavad tugevdama turvameetmeid La Manche'i väina aluse Eurotunneli ümbruses, et takistada tuhandeid Prantsuse poolele saabunud migrante läbi tunneli Ühendkuningriiki jõudmast.

Eurotunneli suudmesse Calais's on kavas ehitada senisest tõhusamad tarad, paigaldada turvakaamerad, prožektorid ja infrapunatehnoloogia.

Briti siseminister Theresa May külastab täna Calais'd, et arutada Prantsuse kolleegi Bernard Cazeneuve'i ja kohalike võimudega võitlust jõukude vastu, mis smugeldavad migrante Ühendkuningriiki.

Umbes 3000 Aafrikast, Lähis-Idast ja Aasiast pärit immigranti on Calais's laagris slummi-taolistes tingimustes, oodates võimalust pääseda ükskõik millisel viisil Suurbritanniasse.

Eurotunnel ütles sel nädalal, et La Manche'i tunnelisse tungida püüdvate migrantide arv on langenud umbes 150-le ööpäevas, juuli lõpus oli neid kuni 2000. Juunist alates on katse Eurotunnelisse pääseda maksnud vähemalt 10 inimese elu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles