Austraalia peatas seitse noort islamisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia peaminister Tony Abbott.
Austraalia peaminister Tony Abbott. Foto: Wong Maye-E/AP/Scanpix

Seitsmel noorel austraallasel takistati hiljuti riigist lahkuda seoses kartusega, et nad kavatsevad ühineda Lähis-Idas terroristidega, ütles peaminister Tony Abbott täna.

Valitsusjuht ei soostunud andma täpsemat teavet, kes need seitse olid, kui vanad, mis soost või kus ja millal nad kinni peeti. «Me pidasime lennujaamas kinni seitse noort austraallast, kes plaanisid reisida Lähis-Itta, nagu tundub, et ühineda seal terroristlike rühmitustega,» sõnas Abbott ajakirjanikele.

Abbott ütles, et see viitab end Islamiriigiks nimetava sunniidi äärmusrühmituse jätkuvale ahvatlusele.

Seni suurim rühm arvatavaid islamiste, kes kavatsesid sõita Austraaliast Süüriasse ja Iraaki, peeti Sydney rahvusvahelises lennujaamas kinni 12. augustil, kirjutas ajaleht The Daily Telegraph. See rühm koosnes viiest mehest.

Piirivalveminister Peter Dutton kinnitas, et 12. augustil leidis Sydney lennujaamas aset intsident, kuid ta ei soostunud uurimisele viidates andma täpsemat teavet.

Austraalia kõikides rahvusvahelistes lennujaamades tegutsevad alates septembrist terroritõrjeüksused, et takistada võimalike džihadistide reisimist Lähis-Itta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles