Tai: Bangkoki plahvatus ei olnud ülemaailmse terrorivõrgu kätetöö

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnakus hukkunud indoneeslase Lioe Lie Tjingi kirst.
Rünnakus hukkunud indoneeslase Lioe Lie Tjingi kirst. Foto: Reuters/ScanPix

Tai hunta teatas, et 20 inimese elu nõudnud Bangkoki pommiplahvatus ei olnud ilmselt ülemaailmse terrorirühmituse kätetöö, ehkki selle peamiseks kahtlusaluseks on välismaalane.

«On ebatõenäoline, et see oli rahvusvahelise terrorirühmituse töö,» ütles hunta pressiesindaja kolonel Winthai Suvaree televisioonis ja lisas, et hiinlased ei olnud otseselt sihtmärgiks.

Kuningriigi politseiülema sõnul kulus pommiplahvatuse ettevalmistamisele üle kuu aja ja rünnaku läbiviimisega on seotud rohkem kui kümme inimest.

«Selle plahvatuse viis läbi meeskond,» ütles politseiülem Somyot Poompanmoung. «Ma arvan, et see on võrgustik, mis ühendab inimesi Tais, sellega on seotud üle kümne inimese.»

Tai võimud teatasid täna, et paluvad Interpoli abi esmaspäeva õhtul Bangkoki südalinnas templi eest pommiplahvatuse läbi viinud välismaalase tabamiseks.

Tagaotsimiskuulutusel on turvakaamera salvestuse põhjal tehtud pilt prillidega mehest, kes jäi kaamera vaatevälja esmaspäeval enne plahvatust seljakotiga sündmuspaigale saabudes ja pisut hiljem sealt kotita lahkudes.

Erawani templi ees kärgatanud plahvatus nõudis 20 inimese elu, ohvriteks on peamiselt Aasia turistid. Rünnaku korraldamise eest ei ole keegi vastutust võtnud.

Politsei arvab, et Bangkokis pretsedenditu plahvatuse korraldajal oli vähemalt kaks abilist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles