Vahuveinide duell: itaallased rebivad prantslastest ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
An Italian vendor serves Prosecco Valdobbiane superior, on March 23, 2015 at the Vinitaly exposition in Verona. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
An Italian vendor serves Prosecco Valdobbiane superior, on March 23, 2015 at the Vinitaly exposition in Verona. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP

Esimest korda ajaloos on itaallaste prosecco tõusnud brittide lemmikvahuveiniks, olles ette rebinud prantslaste šampusest, näitab uuringufirma IRI analüüs.

Aasta algusest juuli keskpaigani kasvas prosecco müük brittide juures 72 protsenti. «Prosecco on moekas jook, mis pakub odavamat ja suurepärase kvaliteediga alternatiivi šampusele,» selgitas IRI alkohoolsete jookide analüütik Toby Magill. «Pole ime, et nüüd edestab ta šampust nii müügi väärtuselt kui mahult ning seda eelistatakse pulmades šampusele. Sellest on kiiresti saamas rahva suvine lemmikjook.»

Šampuse müük kasvas samas vaid 1,2 protsenti.

Kahe tuntuma šampusebrändi – Lansoni ja Moëti – müüginumbrid kasvasid siiski rohkem. IRI hinnangul näitab see, et tarbijad pöörduvad rohkem ära just vähemtuntud šampuste juurest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles