Austria taksojuht päästis eaka kliendi petturite käest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Tähelepanelik Burgenlandi taksojuht päästis oma 85-aastase kliendi nn vennapoja petuskeemist, kui täheldas, et reisija saab kahtlasi telefonikõnesid.

Vanemapoolsel mehel oli kaasas 28 000 eurot sularaha ja ta oli teel raha üle andma, arvates, et aitab hättasattunud perekonnaliiget. Sohver kuulis tema juttu mobiiltelefonis pealt ja temas tärkas kahtlus, et klient võib olla pettuse ohver. Sestap helistas taksojuht politseile.

Kui taksojuht ja tema reisija oma sihtpunkti Weiden am Sees jõudsid, ootas seal ka juba politsei, kes võttis vahi alla 28-aastase naise pärast seda, kui pensionär oli talle raha üle andnud.

Politsei teatel töötas naine selliste pettuste poolest tuntud rahvusvahelise jõugu heaks. Samal nädalal oli sama jõuk Neusiedl am Sees juba üritanud saada kokku 158 000 eurot kahelt potentsiaalselt ohvrilt, kellest üks oli 56-aastane mees ja teine 87-aastane naine. Mõlemal juhul helistasid kurjategijad neile inimestele ja väitsid, et on nende hättasattunud noored sugulased.

Pärast naise vahistamist sai pensionär raha tagasi. Naine on vahi all. Ta tunnistas üles oma osa pettuses, kuid politsei sõnul pole neile siiani andnud muud lisainfot oma jõugu kohta.

Austria politsei soovitab sellise kõne saajatel alati küsida lisaküsimusi asjade kohta, mida vaid tõeline sugulane teaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles