Slovakkia on valmis vastu võtma vaid kristlastest pagulasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia lipp koos Euroopa Liidu lipuga Bratislavas
Slovakkia lipp koos Euroopa Liidu lipuga Bratislavas Foto: SAMUEL KUBANI/AFP

Slovakkia valitsus, kes on nõustunud vastu võtma 200 kvoodipagulast, eitab kristlaste eelistamise pärast tehtud diskrimineerimissüüdistusi ja põhjendab oma otsust ühiskondliku ühtekuuluvuse säilitamisega.

Slovakkia siseministeeriumi pressiesindaja Ivan Metik ütles BBCle antud intervjuus, et riigis pole piisavalt mošeesid ja muslimid ei tunneks ennast ühiskonnas hästi.

Ta jätkas, et slovakid tahavad Euroopat migratsioonilainega kaasnevate probleemide lahendamisel aidata, kuid Slovakkia on peaasjalikult siiski migrantide transiidiriik.

Slovakkia otsust kritiseerisid mitmed Saksa poliitikud, Euroopa Komisjoni pressiesindaja Annika Breithardi sõnul ei saa ta küll sellist otsust ise kommenteerida, kuid ta rõhutas, et ELi riikidel pole õigust diskrimineerida.

Saksamaa, kes on otsustanud vastu võtta suurima arvu pagulasi, arvestab selle aastal suisa rekordilise 800 000 uue varjupaigataotlejaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles