Venemaa teatas järjekordsest väidetavast abikonvoist Ukrainasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu detsembris Venemaalt Donetski piirkonda saadetud väidetav konvoi,
Mullu detsembris Venemaalt Donetski piirkonda saadetud väidetav konvoi, Foto: AFP/SCANPIX

Vene hädaolukordade ministeerium saatis täna Ukrainasse Donbassi teele järjekordse konvoi väidetava humanitaarabiga ning järgmine samalaadne konvoi läkitatakse 27. augustil.

«Vene valitsuse korraldusel saatsime täna teele 36. humanitaarabikonvoi Donetski ja Luganski oblastite elanike toetuseks,» ütles eriolukordade minister Vladimir Putškov neljapäeval ühisel pressikonverentsil peaminister Dmitri Medvedeviga.

«Oleme saatnud koolilastele üle 600 tonni õpikuid ning lõpetame selle suurettevõtmise järgmise konvoiga 27. augustil,» lisas Putškov.

Ukraina peab Venemaa sellist Kiieviga kooskõlastamata tegevust ebaseaduslikuks.

Ühtlasi on Ukraina poole sõnul need veokid vedanud Ukrainast välja Donbassi tehastest röövitud seadmeid ja toonud ära venelaste surnukehi.

Ukraina võimud on öelnud, et iga kord pärast järjekordse konvoi saabumist on mässulised intensiivistanud rünnakuid valitsusvägedele ning et nende konvoidega toimetatakse separatistide kontrollitavale territooriumile laskemoona ja relvi.

Ühtlasi on Ukraina poole sõnul need veokid vedanud Ukrainast välja Donbassi tehastest röövitud seadmeid ja toonud ära venelaste surnukehi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles