Läti: Baltimaad peaksid taotlema NATO-lt kohaloleku suurendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult paremale Dalia Grybauskaite, Raimonds Vējonis ja Marina Kaljurand NATO kompetentsikeskuse avamisel
Vasakult paremale Dalia Grybauskaite, Raimonds Vējonis ja Marina Kaljurand NATO kompetentsikeskuse avamisel Foto: ILMARS ZNOTINS/afp

Balti riigid peaksid esitama ühistaotluse NATO-le alliansi kohaloleku suurendamiseks regioonis, ütles Läti president Raimonds Vējonis täna kohtumisel Eesti välisministri Marina Kaljurannaga.

Vējonis kutsus Balti riike üles suurendama koostööd mitte ainult ettevõtluses, vaid ka julgeoleku- ja kaitsevaldkonnas. Tema hinnangul võiksid Balti riigid sel eesmärgil esitada 2016. aasta NATO tippkohtumisel Varssavis ühisavalduse alliansi kohaloleku suurendamiseks regioonis.

Vējonis avas neljapäeval ametlikul tseremoonial Riias asuva NATO strateegilise kommunikatsiooni kompetentsikeskuse (NATO StratCom COE) uued ametiruumid. «Sooviksin tänada Eestit, kes oli üks keskuse seitsmest asutajaliikmest,» lausus riigipea.

Lisaks kutsus ta Eestit üles suuremale koostööle Lätiga Vene propaganda tõrjumiseks meediast. «Peame investeerima venekeelse meedia sisu ja ajakirjanduse kvaliteeti, et luua konkurentsi Venemaa tugevale meelelahutuslikule sisule,» lausus Vējonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles