Greenpeace nõuab Šveitsi vanima tuumajaama sulgemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beznau tuumajaam
Beznau tuumajaam Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS

Organisatsioon teatas täna, et nõuab maailma vanima Beznau kommertstuumajaama sulgemist, kuna jaam ei peaks vastu võimsale maavärinale.

Aargau kantonis asuv tuumajaam on töötanud juba 46 aastat.

Pärast 2011. aastal toimunud Fukushima katastroofi Jaapanis alustasid Šveitsi võimud uuringuid tuumajaamade ohutuse kohta. 2012. aasta juulis jõuti otsusele, et kõik riigi neli tuumajaama suudaksid maavärinatele vastu panna.

Greenpeace'i sõnul põhineb see otsus valedel tehnilistel andmetel ja nõuab Tuumaohutuse Föderaalinspektsioonilt(IFSN) Beznau kahe reaktoriga jaama sulgemist. Kui IFSN jääb oma praeguse otsuse juurde, plaanib Greenpeace oma tahtmist kohtu kaudu saavutada.

Alates 13. sajandist on mägist Kesk-Euroopa riiki tabanud umbes 10 000 maavärinat ja 12 neist on tekitanud tõsisemat kahju. Seismoloogide hinnangul on maavärinate poolt tekitatav oht riigile küll olemas, kuid mitte väga suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles