Riiga luuakse oktoobris ajakirjanduskeskus vastukaaluks Vene meediale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Propagandistliku sisuga Vene meediakanali Russia Today paviljon Peterburis
Propagandistliku sisuga Vene meediakanali Russia Today paviljon Peterburis Foto: Konstantin Chalabov/RIA Novosti

Vastukaaluks Balti regioonis levivale Vene propagandale Lätti loodav ajakirjanduskeskus peaks keskenduma peamiselt meedia kvaliteedile, täpsemalt venekeelsele meediale, ütles Leedu kultuuriministeeriumi aseminister Romas Jarockis.

Pärast kohtumist oma Läti ja Eesti ametivendadega ütles Jarockis, et keskus võiks rahastada meediauuringuid ja -kirjaoskuse parendamist. Leedule, Lätile ja Eestile on Põhjamaade Nõukogu kaudu juba ette nähtud rahastust või erinevaid vahendeid, lausus ta.

Vahendite täpne jaotus tuleks otsustada pärast keskuse asutamist oktoobris, ütles Jarockis.

«Arutasime, et see ei peaks olema vastupropaganda; see oleks pelgalt suunatud ajakirjanike väljaõpetamisele, erinevate meetodite selgeks tegemisele ja desinformatsiooniga võitlemisele, et kindlustada meedia põhinemine faktidel, ning uuringutele.»

«Tegelikkuses parandatakse sellega ajakirjanike kvalifikatsiooni, avalikkusele kättesaadavat teavet ja ajakirjanduslikku kirjaoskust,» lausus Jarockis BNS-ile.

Ministeeriumi teatel peaksid keskuse tegevused olema eelkõige suunatud ajakirjanikele, kes teevad venekeelseid saateid. Läti keskus loodaks Stockholmi majandusülikooli õppekava alusel, lisas ta.

«Leedu rõhk langeks meediauuringutele. Kõike juhitakse oktoobris Riias asutatavast keskusest ... tähelepanu saab olema professionaalidel, kes soovivad parandada oma kvalifikatsiooni, mitte tudengitel,» lausus Jarockis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles