Hiinas Tianjinis suri massiliselt kalu, võimud eitavad süüd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhanded surnud ogalikud Hai jões.
Tuhanded surnud ogalikud Hai jões. Foto: Reuters/ScanPix

Hiina sotsiaalmeedias levivad pildid paljastavad, et koha lähedal, kus keemialao plahvatus tappis möödunud nädalal üle saja inimese, on kogunenud tuhandeid surnud kalasid. 

Fotod, millelt on näha Tianjini linna lähistel Hai jões surnud ogalikud, tekitavad kahtlusi koristustööde pädevuses ja selles, kas sõjaväel on õnnestunud vältida keskkonda reostavat leket. Võimude sõnul sisaldas ladu endas rohkem kui 40 erinevat kemikaali, nende hulgas suures koguses ammooniumnitraati.

Kohalikud jõest surnud kalu korjamas. Foto: Reuters/Scanpix
Kohalikud jõest surnud kalu korjamas. Foto: Reuters/Scanpix Foto: CHINA STRINGER NETWORK/REUTERS

Riikliku uudiskanali Xinhua sõnul ei näidanud mõõtmised, et plahvatuskohast ligi kuue kilomeetri kaugusel asuvas jõgi oleks tavapäratult mürgine. Samas väitis Tianjini keskkonnauuringute keskuse juht Deng Xiaowen, et kalade massiline suremine suvisel ajal pole sealsetes jõgedes sugugi tavatu – veekvaliteet on lihtsalt niivõrd halb. «Kui temperatuur tõuseb, siis hapnik aurustub ja paljud kalad surevad hapnikuvaeguse kätte,» selgitas mees Global Times`ile.

Nädal pärast plahvatust tegelevad sõjaväelased endiselt sellega, et piirkonda reostusest puhastada. Ala on piiratud barjääridega ning kanalisatsiooni valati tsementi, et üritada takistada reostunud vee jõudmist merre. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles