Ööhundid korraldavad maailmasõja mälestamiseks vägeva motošõu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr «Kirurg» Zaldostanov.
Aleksandr «Kirurg» Zaldostanov. Foto: Reuters/ScanPix

Kremli-meelne mootorratturite ühendus Ööhundid korraldab reede õhtul annekteeritud Krimmi poolsaarel etenduse, mille sisuks on Teise maailmasõja kangelastegude taasetendamine läbi mootorrataste ja trikkide.

Kuigi igal aastal Sevastopoli lähistel peetava tsiklimeeste etteaste täpseid detaile hoitakse saladuses, on plaanitavast kavast teada niipalju, et läbi hiiglaslike sünkroniseeritud tükkide esitatakse Ööhuntide nägemus võidust Suures Isamaasõjas – saateks rokkmuusika, laservalgus ja pürotehnika.

Etenduse reklaamiks vändatud reklaamiklipp näitab alustuseks lõiku Adolf Hitleri kõnest, enne kui liigub edasi katkenditele eelmise aastate šõudest. Teada on ka, et ratturid laenasid etteaste tarbeks Volgogradi sõjamuuseumist tanki T-34.

«Nõukogude ajal oli armee kauge ja ebamäärane asi, aga nüüd me tunneme end kõik talle lähedasemana. Armeed tehakse romantiliseks ja minu arust on see hea asi,» kommenteeris etteastet Ööhuntide juht Aleksandr «Kirurg» Zaldostanov. «Kui me ei hari oma lapsi, teeb seda Ameerika meie eest – nagu me oleme näinud Ukrainas,» lisas mees. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles