TV: Magonise autost leitud sularahal ei olnud tema sõrmejälgi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugis Magonis
Ugis Magonis Foto: Dzhavakhadze Zurab/ITAR-TASS

Läti Raudtee endise juhi Uģis Magonise autost leitud sularahal ei olnud tema sõrmejälgi, teatas Läti telekanal LTV reedel.

Magonis võeti 7. augustil vahi alla kahtlustatuna suuremahulises korruptsioonis.

«Seega, advokaadid teevad nüüd tööd versiooniga, et sularaha ei olnud seotud raudteega ning sellise suure rahasumma transportimine üle piiri on lihtsalt haldusõigusrikkumine,» ütles TV.

TV uudisteprogrammi andmetel oleks Magonis kaotanud peatselt juurdepääsu riigisaladustele ning ka oma ametikoha.

«Läti liitlased avaldasid rahulolematust Magonisega, kui USA armeesõidukid saabusid Riia sadamasse, kuid Latvijas Dzelzceļši saadetud platvormvagunid ei sobinud ning vajati rohkem aega nende kohandamiseks sõidukitele. Algatati uurimine ning Magonis kaotas riigiametnike silmis usalduse,» väitis LTV.

Riia ringkonnakohus lükkas reedel tagasi Magonise advokaadi taotluse vabastada tema klient vahi alt. Magonise advokaat Alvis Marga oli esitanud taotluse vabastada tema klient uurimise ajaks, kuid kohus lükkas selle kinnisel istungil tagasi, ütles advokaat BNSile.

Läti korruptsioonitõrjeamet KNAB on Magonise suhtes algatanud kriminaaluurimise seoses pistise võtmisega.

Magonist kahtlustatakse 500 000 euro suuruse pistise võtmises. Magonis sai kahtluse kohaselt raha Eesti raudtee-ettevõtjalt Oleg Ossinovskilt. Meedia kahtlustab seost LDz Ritošā Sastāva Servissi korraldatud hankega nelja vana diiselveduri ostmiseks, mille võitis Ossinovskile kuuluv Skinest.

Läti Raudtee on riigile kuuluv äriühing, mis tegeleb kaubaveo ja infrastruktuuri hooldusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles