Porošenko: Venemaa sõjaline rõhumine kestab arvatavasti aastakümneid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko kõnelemas pidulikul tseremoonial, kus relvajõududele anti üle uus tehnika.
Ukraina president Petro Porošenko kõnelemas pidulikul tseremoonial, kus relvajõududele anti üle uus tehnika. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko sõnul võib Venemaa agressiivne tegevus kesta kümneid aastaid ning sellega peavad tegelema ka riigi järeltulevad põlved.

Tegu on seni kõige tumedama ennustusega, mida Ukraina president on oma riigi tuleviku osas välja öelnud. «Idast tulenev sõjaline oht on käegakatsutav. See oht ei kao lähitulevikus ja seetõttu peab iga järeltulev ukrainlaste põlvkond saama sõjalist väljaõpet,» ütles Porošenko täna sõjaväelastele peetud kõnes Harkivis.

Ukraina president rõhutas, et mobilisatsiooniga jätkatakse ja rahuaeg ei saa sõjas kaua kesta. Viimastel andmetel hoiab teenistusest eemale umbes 27 000 noormeest. Praegusedki üksused on suuresti alakomplekteeritud.

Habras relvarahu
Homse Ukraina iseseisvuspäeva eel kardetakse Venemaa toetatud separatistide uusi rünnakuid. Relvarahurikkumised on kestnud samas pidevalt.

Viimase 24 tunni jooksul sai Donbassi erioperatsioonide piirkonnas haavata kaheksa Ukraina sõdurit, ütles Ukraina presidendi esindaja Oleksandr Motuzjanõk eraldi tehtud avalduses.

«Me ei kaotanud viimase ööpäeva jooksul sõjategevuses ühtki sõdurit, kuid kaheksa sõdurit sai haavata,» märkis Motuzjanõk ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles