Video: Putin küsis alluvatelt, kuhu kadus raha Krimmile

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin tundis selle nädala alguses riiginõukogu koosolekul huvi, kuhu on kadunud Krimmi kultuuriasutuste jaoks eraldatud 1,6 miljardit rubla.

«Muide, olen palunud valitsusel kontrollida üle Krimmi kultuuriasutuste arendamise jaoks eraldatud summasid. Kuidas neid kasutatakse?» küsis Putin.

«Tõesti, need ei ole Krimmini jõudnud, ent on kopika täpsusega asutuste vahel ära jaotatud,» vastas kultuuriminister Vladimir Medninski.

Putinit huvitas, miks ei ole eraldatud vahendid veel asutusteni jõudnud, mille peale selgitas minister, et dokumendid on kooskõlastamisel.

«Meil on augusti keskpaik. Kuidas?» oli Vene president üllatunud. Medninski vastas seepeale, et raha eraldati eelmise aasta septembris.

«Eraldati... ,» nentis Putin, «aga kus raha on? Kus on raha?»

«Miks need (rahasummad - toim) ei ole asutusteni jõudnud või Krimmi eelarves. 17. august on juba.»

Lõpuks sekkus vestlusesse Krimmi juht Sergei Aksjonov ja selgitas raha ülekande hilinemise põhjuseid ja lubas, et selle nädala lõpuks lepitakse kokku toetuste jaotamise ajakavas ja et summad kantakse asutustele enne selle aasta lõppu üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles