Jakunini piiritu jõukus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Jakunini suursugune kodu.
Vladimir Jakunini suursugune kodu. Foto: navalny.com

Venemaa Raudtee presidendi ametikohalt lahkunud Vladimir Jakunin on pikalt kuulunud Venemaa tõelisesse eliiti, kus rahal on hoopis teistsugune mõõde. Venemaa parlamendi ülemkoja liikmeks kandideeriva mehe jõukust näitavad nii tema kodu kui aksessuaarid. Kriitikud on Jakuninit nimetanud vene korruptsiooni vanameistriks.

Vladimir Jakunini varanduse pärliks on Moskva oblasti metsade vahel paiknev luksuslik häärber. Viimase majana registreeriti hooneteregistrisse «uksehoidjate maja», mis on tegelikkuses mõeldud territooriumi turvameeskonnale.

Mitmel tuhandel ruutmeetril laiuva hoonetekompleksi taga asub suletud illegaalne looduskaitseala. Piirkonnas asuvad nii looduslikud kui tehisjärved ning tavalistele inimestele on sinna ligipääs piiratud. 

Jakunin on korduvalt öelnud, et lääne tarbimisharjumused murendavad vene ühiskonda. Sellele vaatamata ei pea endine raudteejuht paljuks kanda umbes 170 000 dollarit maksvat A. Lange & Söhne käekella. 

Vladimir Jakunini ärid on mitmekülgsed. Nii näiteks tegi talle kuuluv ettevõte Tristar Investment korda Lobanov-Rostovski palee Peterburis, kus nüüd asub neljatärni hotell. Korruptsioonile viitab tõsiasi, et ajaloolise hoone renoveerimine (250 miljonit dollarit) maksti hiljem kinni riigikassast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles