Porošenko: sõjalise eskalatsioonita on majanduskasv võimalik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko kõnelemas pidulikul tseremoonial, kus relvajõududele anti üle uus tehnika.
Ukraina president Petro Porošenko kõnelemas pidulikul tseremoonial, kus relvajõududele anti üle uus tehnika. Foto: SCANPIX

Sõjalise eskalatsioonita Ukraina idaosas võib majanduskasv riigis taastuda, ütles Ukraina president Petro Porošenko täna.

«Majanduskasv võib lähikuudel taastuda, kui sõjaline olukord ei eskaleeru,» ütles president Ukraina iseseisvuspäeva kõnes Kiievi keskväljakul.

Riigipea sõnul otsib valitsus praegu võimalusi palkade ja pensionide indekseerimiseks. Porošenko lisas, et on alust ettevaatlikult loota, et majandus on sõjast põhjustatud sügavast stressist üle saamas.

«Äriringkonnad kohanevad ja leiavad Venemaa asemel uusi turge. Venemaa ei peata meie vastu algatatud majandussõda, lootes meid sellega välja kurnata,» ütles Porošenko.

Presidendi sõnul otsib valitsus võimalusi oluliste reformide läbiviimiseks. Eraldi nimetas Porošenko reforme õiguskaitse- ja kohtusüsteemis ning võimu detsentraliseerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles