USA võtab järgmisel aastal vastu 5000 – 8000 Süüria põgenikku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud Kreeka-Makedoonia piiril
Süüria põgenikud Kreeka-Makedoonia piiril Foto: SCANPIX

USA siseministeeriumi teatel võetakse järgmisel aastal vastu 5000 – 8000 Süüria kodusõja eest põgenenut.

ÜRO tegi USAle ettepaneku võtta vastu umbes 15 000 põgenikku, sest ÜRO arvates on USA süürlasi liiga vähe aidanud, edastab AFP.

ÜRO andmetel ulatub selle aasta lõpuks Süüriast pärit pagulaste arv ligi 4,3 miljoni inimeseni. Juulis jõudis Süüria põgenike arv nelja miljonini.

USA võimude teatel on nad sel aastal valmis vastu võtma 1000 – 2000 Süüria kodakondsusega isikut, edaspidi mõnevõrra rohkem.

USA on humanitaarkatastroofi ennetamiseks saatnud alates 2011. aastast Süüriasse humanitaarabi nelja miljardi dollari (3,5 miljardit eurot) eest.

2011. aasta Araabia kevad ei jätnud mõjutamata ka Süüriat ja riigis tekkisid väljaastumised. Samal aastal lahvatas Süürias kodusõda, mis kestab seni.

Süüria territoorium on jagunenud valitsusvägede, opositsiooni, kurdide ja äärmusrühmituse Islamiriik käes olevateks aladeks.

ÜRO teatel on Süüria sõjas hukkunuid üle 100 000. Süürlased on sõja eest põgenenud naaberriikidesse Jordaamiasse, Liibanoni, Türki ja Iraaki, kuid ka kaugemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles