Läbivalgustustehnika näitas Soome tolliametnikele kätte narkolaadungi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome tolliametnik tomatikastide juures
Soome tolliametnik tomatikastide juures Foto: Soome tolliamet

Soome tolliametnikud leidsid tänu uuele läbivalgustustehnikale lillelasti peidetud 45-kilogrammise hašiši- ja marihuaanalaadungi.

Tolli tänase teate järgi leiti narkolast augustis Vuosaari sadamast, vahendas Helsingin Sanomat.
Ametnike oletusel poleks seda ilma laadungit läbivalgustamata leitud.

Narkootikumid olid saabunud Soome Hollandist. Tollitöötajate oletusel oli narkopartii mõeldud Venemaale, eelkõige Peterburi turule.

Pärast narkootikumide leidmist alustatud eeluurimise käigus leiti veelgi suurem narkolaadung, kui Hollandist tuli päevavalgele 165 kilogrammi hašišit ja 50 kilogrammi marihuaanat. Lisaks võtsid ametnikud ära 138 000 eurot (2,16 miljonit krooni) sularaha. Seda narkokogust püüti Soome viia Hollandis registreeritud veokiga.

Tolliameti kõrge spetsialisti Tero Virtaneni sõnul on narkootikumide salakaubandus organiseeritud ja professionaalne tegevus, kus legaalseid veoseid kasutatakse sageli peitmise eesmärgina.

Tolliametnikud kuulasid kahtlustatavatena üle kaks inimest. Tunnistajatena on küsitletud veel mitut inimest. Üks kahtlustatavatest võeti kinni Soomes, teine Hollandis.

Politsei ja toll annavad eeluurimismaterjalid prokurörile üle novembri lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles