Belgia politsei korraldas seoses Prantsuse rongirünnakuga läbiotsimise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ayoub El-Khazzani
Ayoub El-Khazzani Foto: AFP/SCANPIX

Belgia politsei otsis läbi kaks Brüsseli elumaja, kus võis elada eelmisel nädalal Prantsuse kiirrongis rünnaku korraldanud marokolane, teatas Belgia prokuratuur.

Kalašnikovi ja teiste relvadega relvastatud Ayoub El Khazzani läks eelmisel reedel Brüsselis Amsterdam-Pariisi rongile, kuid rühm ameeriklasi ja britt tegid ta kahjutuks.

«Belgia politsei viis seoses 21. augusti rünnakuga Thalyses läbi kaks läbiotsimist,» teatas prokuratuur. «Mõlemad läbiotsimised viidi läbi Brüsseli Sint-Jans-Molenbeeki linnaosas ja olid seotud kahtlusaluse võimaliku elupaiga kindlakstegemisega.»

Belgia ajalehele La Dernière Heure andmetel otsiti läbi Khazzani õe ja ühe sõbra kodu. Läbiotsimiste käigus kedagi ei vahistatud ega kuulatud üle, kuid politsei võttis kaasa mõned esemed, teatas prokuratuur.

Molenbeekis korraldati läbiotsimisi ka jaanuaris, kui avastati nn pühasõdalaste rakuke, mis väidetavalt plaanis Belgia politseinike ründamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles